נקודת מגוז- חג החגים (2015)

נרטיבים מכוננים במזרח התיכון ובתת היבשת ההודית

|
|

אמנים:  
באסיר מחמוד, בפטיסט קוהלו, הדר סייפן, מיכל בראור, נסרין נז'אר, רהול ס. ראבי, רנא אבו פריחה, שומון אחמד, שילפה גופטה, תמיר צדוק

אוצרת: אור תשובה

פתיחת תערוכה: 11.12.2015
נעילת תערוכה: 27.2.2016

בשנים 1947-1948 התרחשו בשני קצוות שונים ומרוחקים של העולם סדרות אירועים פוליטיים הרי גורל, אשר במובנים רבים חולקים לא מעט מן המשותף. ב-14 באוגוסט 1947 הוכרז באופן רשמי על סיום השלטון הבריטי בתת היבשת ההודית. שלושה חודשים לאחר מכן, ב-29 בנובמבר 1947, התקבלה בארגון האומות המאוחדות החלטה דומה גם לגבי תום המנדט הבריטי בפלשתינה. טיבו ומשכו של השלטון הבריטי בכל אחד מהמקרים היה שונה, וכך גם הנסיבות בהן הסתיים. עם זאת, בשני המקרים, ההחלטה על סיומו סימנה את הרגע המשמעותי והמכונן בתולדותיהם של ארבע אומות: ההודית, הפקיסטנית, הישראלית והפלסטינית. 
מידת ההצלחה (או שמא חוסר ההצלחה) של יישום החלטות אלה בפועל עודה מלווה את המציאות החברתית והפוליטית המורכבת, הן בתת היבשת ההודית והן ברצועת הארץ בין נהר הירדן והים התיכון. זוהי גם נקודת המוצא של תערוכה זו, המבקשת לכנס אליה קווי עלילה מרוחקים ומקבילים אלה, ולתהות על אודות האפשרויות הטמונות במפגש ביניהם מפרספקטיבה בת זמננו. 
התערוכה  מבקשת להישען על קווי הדמיון בנסיבות ההיסטוריות של המקרים (אשר כוללים שלטון בריטי קולוניאלי, תכניות חלוקה, עקירה, פליטות וסכסוכים טריטוריאליים הנמשכים עד היום) ולשאול כיצד החשיפה והעיסוק בזיכרון של האחר מאפשרים מבט מחודש ומורכב יותר על הנרטיב האישי. השאלות העולות ממפגשים אלה נבחנות כאן באמצעות שני מרחבי שיח אפשריים, אשר מכתיבים בהתאם את חלוקת החלל על שתי קומותיו: פוליטיקות של חלוקה ועל גבולות הארכיב. 

התערוכה באתר מוזיאון ללא קירות:
http://www.mwwart.com/ExibitionCreations.aspx?YearNumber=2015&ExhibitionId=24
 

נשמח לשמוע ממך
איך מגיעים אלינו