מפגשים וסדנאות בנושא החיים המשותפים

מגוון סדנאות העוסקות בפלורליזם ובחיים בחברה משותפת בישראל

בית הגפן, מרכז תרבות ערבי יהודי, מזמין מגוון קהלי יעד לפעילות מרתקת ומאתגרת בלב חיפה, במקום בו נפגשים עולמות תרבותיים מגוונים היוצרים מרחב משותף.
דרך סדנאות סיפורים וחפצים, מפגש עם אורחים וסיור ברחובות מלאי צלילים, טעמים, ריחות, ויצירות אומנות -  המשתתפים זוכים למפגש מעשי עם אומנות החיים משותפים: חיבור וקירוב לבבות, למידה  בין-תרבותית, הרחבת זוויות הראייה והתבוננות מורכבת על המציאות בה אנו חיים.

התכניות מאפשרות התנסות וגילוי בגישת השיח המוגן עם זהות אישית וסיפורי האחר באמצעות תרבות, אמנות, מיצגים אינטראקטיביים וסדנאות מותאמות לתלמידי יסודי, בני נוער, מחנכים, מגזר ציבורי, מגזר עסקי ומשפחות.
בית הגפן מציע מגוון רחב של פעילויות וסדנאות, אותן ניתן לשלב במסגרת הסיור.

מפגשי שיח
- בית הגפן: כמודל לחברה משותפת.
- סקירה היסטורית על העיר חיפה מתקופת דאהר אל-עומר ועד ימינו.
- פאנל מנהיגי דת - חיפה כפסיפס תרבותי דתי.
- פאנל פעילים חברתיים.

סדנאות ופעילויות
היכרות מעמיקה ואינטימית והזמנה למרחב חדש ומוגן בו סיפורים מגוונים ולעתים מנוגדים נפגשים, נשמעים ומתקיימים זה לצד זה, מרחב המאפשר לייצר תקווה.  פעילותנו מבוססת על האמונה כי מפגש והיכרות בין - אישית עם תרבות אחרת - על הסיפורים, הנכסים התרבותיים והרוחניים שלה, חשובים לשבירת המחיצות ובניית אמון בין הקבוצות הלאומיות והדתיות השונות החיות בחיפה ובישראל.  
- סדנת חפצים
- סדנת מגירות
- פאזל חיפאי
- סדנת תמונות מספרות

לתיאום סיורים ופעילויות ולבניית תוכנית:
לימור שיין
[email protected]
04-8525252 שלוחה 512

להלן רשימת תכנים, פעילויות סדנאות וסיורים  שמתוכה נוכל לעצב ולדייק יחד את החוויה עבור הקבוצה:
אנו מציעים מגוון ימי פעילות מעשירים וחווייתיים -מביקור קצר(3שעות) ועד סמינר בן  יומיים.  
 
דוגמאות פעילויות וסדנאות לבני נוער המתקיימות  ב'מרחב השלישי':
בית: הסדנאות  במרחב ה"בית" מאפשרות לברר שאלות ודילמות  על  מקום המשמש בית במציאות מרובת קהילות ותרבויות, להתנסות ביצירה  קבוצתית המביאה פרשנויות   אישיות למיצגי האמנות במרחב ה"בית", לאסוף כלים למפגש בין-תרבותי פורה,  ולקיים שיח מוגן בפינת המפגש שעיצב רמי טריף בהשראת סלון האירוח הדרוזי במיוחד לחלל. (60-20 דק') 
מעבדה: פעילות  מרתקת לבני נוער  בהבהרת זהות. הסדנא מהווה  חלק אינטגרלי מהמייצג במרחב ה"מעבדה" העוסקת בשאלות כגון, מי מגדיר את הזהות שלנו?  מהי זהות מרובת מרכיבים? מה קורה לנו במפגש עם אחר? נתנסה בשיח על המשמעות שכל אחד נותן לרכיבים הבונים את זהותו, וכן  בהרחבה וצמצום של הגדרה אישית וקבוצתית. (45 דק').
קולנוע בין-תרבותי: בחלל הצפייה של המרחב השלישי - סרטים בצפייה מונחת ודיון  בנושא חסמי תקשורת ופערי הבנה  במפגש הבין-תרבותי. ( 45-20 דק').
סדנת חפצים- מפגש עם אוסף החפצים שלנו מאפשר מטאפורה לחוויית המפגש  עם האחר. בכל רחוב ופינה, יש "חפצים", חלקם איננו רואים, חלקם איננו מבינים את משמעותם ואחרים נמצאים אצלנו באשליית היודעים. אלה מביאים לתקלות תקשורת ואי הבנה תרבותית.  בסדנא מנסים המשתתפים לפענח מהות, הקשרים ומשמעויות של כלים מתרבויות שונות שדרכם נחשפים זיכרונות ורגשות המעניקים רובד נוסף לשיח הבין-תרבותי.(60-20דק')
סדנת קלפי המרחב השלישי: פעילות עם קלפים המתארים מגוון כלים אופטיים כמטפורה לארגז כלים יישומיים למפגש מועיל עם ה'אחר'; דיון באתגרים ובהזדמנויות של המשתתפים ליישם את הכלים האלה במציאות; (40-20דק')
פאזל חיפה בין הר לים: פעילות  חווייתית שחיפה במרכזה על שכונותיה ותושביה. עוסקת בסוגיות כגון:  מה בין עיר מרובת תרבויות לעיר בין-תרבותית? כניסה לסוגיות בשדה  הבין-תרבותי – הרחבת נקודת המבט שלנו על חיים משותפים וגילוי חלקים נוספים מתוך תמונת החיים המורכבת והעשירה. (45-20דק').
מה חיפה מספרת?: סדנא מרתקת המפגישה את המשתתפים עם פסיפס סיפורי חיפה 1948 באמצעות שיח מוגן נתוודע למגוון סיפורים חיפאיים מכוננים ונברר למה ואיך לעסוק בסוגיות אלה.(60-45דק')
מפגש עם דמויות חיפאיות: מפגש עם מגוון הקהילות החיפאי. סיפורים אישיים מעוררי השראה הפותחים צוהר לתרבות המספר ומאפשרים חיבור, הקשבה והתבוננות. (עלות נוספת של 200 ₪) (45 דק').
מפגש אומנותי: מפגש עם יוצרים מקומיים בתחום המוזיקה, המחול, אמנות הרחוב ואמנות הכתב הערבי. (30-60 דק').
תמונות מספרות: סיכום ועיבוד היום שהיה באמצעות תמונות מהחוויות שעברנו. נשתף במה שנגע בנו, הפתיע אותנו או עורר אצלנו שאלות ונחשוב יחד על השפעת תובנות אלה על חיי היום יום שלנו. (45-20 דק').
 
נשמח לשמוע ממך
איך מגיעים אלינו