יורש הקעקועים, סרט ומפגש עם היוצרת

מיקום: אולם בית הגפן
כתובת: שדרות הציונות 33
מחיר: 25
נגישות: כן
כרטיסים
הקרנת הסרט "יורש הקעקועים" ומפגש עם יוצרת הסרט אורית אופיר רונאל

ואסים רזוק, בן לשושלת מקעקעים מהעיר העתיקה בירושלים המקעקעת עולים לרגל כ 500 שנה מחליט לחפש אחר גלופות עץ עתיקות איתן קעקעו במהלך הדורות. עקבות הגלופות הנעלמות מובילות אותו לגלות סיפור שלא ידע עליו שהתרחש במשפחתו לפני שני עשורים ושהסתיים ברצח בלתי מפוענח. האם וואסים יצליח להחזיר את הגלופות האבודות?

אורך הסרט: 68 דקות
שפות: ערבית, אנגלית ועברית
כתוביות: עברית
בערב המופע תתאשר רכישת כרטיסים באמצעות אשראי בלבד. תודה​


מן הביקורות

אינה טוקר, Ynet YNET
"הגלופות הן גם מתנה וגם קללה עבור המשפחה, והסרט התיעודי "יורש הקעקועים" של אורית אופיר-רונאל, צולל אל תוך הסיפור המשפחתי המורכב והיפה הזה."

תומר קמרלינג, מאקו Mako
"הסרט התיעודי על המשפחה הקופטית שכבר חצי מילניום מקעקעת צליינים נוצרים בעיר העתיקה בירושלים, נראה בתחילתו כיצירה שמתמסרת לרומנטיקה. אבל אז מתברר שזה בעצם סיפור על סכסוך ארוך שנים, ואפילו תעלומת רצח. מה שתמיד קורה כשמערבבים דם וכסף, פשוט כפול 500 שנה". "יורש הקעקועים" הוא סרט מרתק, מצחיק לפרקים ומרגש לאחרים, וכבונוס יש לו כוכבת לא צפויה. נא תשומת לבכם.

 מתי לנג, אתר Seret
 Seret "סרט דוקומנטרי גם נוטה להכיל בתוכו דמויות שאפילו התסריטאי המבריק ביותר לא היה יכול ליצור. סרטה של רונאל עמוס בשלל דמויות ומצבים מדהימים שנדמה שבשבילם נברא הקולנוע התיעוד"..

הסרט זכה לאחרונה בשני פרסים בפסטיבלים בינלאומיים באיטליה ובסלובקיה.